Un prejudiciu de aproape 69 mil. lei a fost scos la iveală de Corpul de Control al premierului la Ministerul Sănătăţii

Un prejudiciu de aproape 69 mil. lei a fost descoperit după controalele derulate de Corpul de Control al premierului la Ministerul Sănătăţii în privinţa contribuţiilor încasate începând cu trimestrul IV 2009 până în trimestrul IV 2011, care reprezintă contribuţii neîncasate din cauza modului defectuos în care reprezentanţii ministerului şi-au îndeplinit obligaţiile.
Principalele nereguli descoperite sunt legate de emiterea cu o întârziere de 8 luni a ordinului comun al ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui CNAS şi neconstituirea, la nivelul MS, a unei structuri de specialitate care să aibă ca atribuţie de serviciu gestionarea taxei clawback. Astfel, potrivit raportului Corpului de Control la data intrării în vigoare a ordinului comun, respectiv din iunie 2010 până în noiembrie 2010, Ministerul Sănătăţii nu a efectuat niciun demers către CNAS, în vederea încasării veniturilor de la societăţile comerciale plătitoare ale contribuţiilor trimestriale.
Constatările au fost transmise inclusiv Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Agenţiei Naţionale de Integritate şi Curţii de Conturi.


Publicat

în

de către