ANAF NU restituie amenzile operatorilor economici, chiar dacă aceștia câștigă în instanță

anafOrdonanţa 8/2015, publicată în Monitorul Oficial nr. 285/2015, prevede că un agent economic poate achita de 10 ori amenda dată de inspectorii Antifraudă pentru a nu se suspenda activitatea punctului de lucru. Tot aici, se precizează că sumele încasate din amendă se fac venit la bugetul de stat şi nu se restituie în cazul în care, la cererea operatorului economic, instanţa de judecată anulează procesul-verbal de constatare a contravenţiei, afirmă consultantul fiscal Gabriel Biriş.

Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a afirmat este la curent cu discuţiile pe această temă, articolul respectiv apărând la cererea jucătorilor din sectorul HoReCa.

În urma unor controale făcute în minivacanţa de 1 Mai, inspectorii de la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) au dat amenzi de circa 2 milioane de lei şi au confiscat venituri şi bunuri în valoare de 200.000 de lei, cele mai multe încălcări fiind constatate în cluburile din Mamaia.

Conform datelor prezentate de DGAF, în perioada 1-3 mai 2015, 605 inspectori au verificat, pe baza analizei de risc, a sesizărilor primite şi a informaţiilor furnizate de instituţii specializate, 457 de operatori de turism şi patroni de restaurante, baruri şi cluburi din zonele turistice cele mai populate – Băile Herculane, Băile Felix, Bran-Moeciu, Căciulata, Călimăneşti, Ceahlău, Cheia, Gura Humorului, Gura Râului, Mamaia, Moineşti, Moneasa, Putna, Tăşnad, Vama Veche, Zărneşti.


de către