Încetarea de drept a contractului de muncă. Decizie CCR

Dispozitiile art.56 alin.(1) lit.c) teza a doua, prima ipoteza din Codul muncii privind incetarea de drept a contractului individual de munca la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III sunt neconstitutionale.

Decizia nr. 759/2017 prin care Curtea Constitutionala a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile art.56 alin.(1) lit.c) teza a doua, prima ipoteza din Codul muncii sunt neconstitutionale a fost publicata in Monitorul Oficial nr.108 din 5 februarie 2018.

Amintim ca potrivit prevederilor art. 147 alin.(1) din Constitutia Romaniei, dispozitiile din legile si ordonantele in vigoare, precum si cele din regulamente, constatate ca fiind neconstitutionale, isi inceteaza efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curtii Constitutionale in Monitorul Oficial daca, in acest interval, Parlamentul sau Guvernul, dupa caz, nu pun de acord prevederile neconstitutionale cu dispozitiile Constitutiei. Pe durata acestui termen, dispozitiile constatate ca fiind neconstitutionale sunt suspendate de drept.

Astfel, incetarea de drept a contractului individual de munca la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III nu produce efecte incepand cu data de 5 februarie 2018.


Publicat

în

de către

Etichete: