Măsurile de relansare economică a noului guvern întârzie

neclaritateCrin Antonescu, preşedintele PNL, copreşedinte al USL admite că încă este neclar ce vrea să facă guvernarea. El a afirmat că nimic concret şi cu impact pentru economie nu se vede în urma acestor luni de guvernare a noii puteri politice.

Venirea la putere a USL şi maniera categorică în care Uniunea a câştigat alegerile i-au făcut pe mulţi oameni din business să spere că ceva se va schimba în maniera de guvernare. Susţinerea populară masivă era un bun argument pentru o schimbare, cu atât mai mult cu cât programul de guvernare indica intenţia de modificare a unora dintre prevederile legislaţiei fiscale – în primul rând o reducere a costisitorului impozit pentru asigurări sociale – pentru a stimula economia ajunsă la capătul puterilor după ani de zile de criză. Doar că oamenii de afaceri sunt obligaţi acum să constate inerţia guvernării şi nu doar atât, ci şi lipsa de perspective pentru o schimbare.

Nu se poate face totul peste noapte, dar nici în pregătire nu există vreun proiect, nu este avansată public nicio soluţie pentru a scoate economia din mediocritatea creşterii de un procent-două.

Antonescu a declarat că nu şi-a dorit niciodată un acord cu FMI, acesta fiind, spune el, un tratament extrem de dur, adăugând însă că ar putea avea loc o discuţie cu reprezentanţii FMI care să lase mai multă libertate Guvernului.


Publicat

în

de către