La finalul summitului UE de la Bruxelles, premierul Victor Ponta a declarat că România îşi va balansa politica de subvenţionare a energiei regenerabile astfel încât costurile să fie suportabile atât pentru industrie, cât şi pentru populaţie.
„La aspectele sociale ale politicii energetice s-a reliefat importanţa investiţiilor în energie pentru a se crea noi locuri de muncă, problema evident numărul 1 a Uniunii Europene, a României şi a tutor ţărilor în acest moment. S-a păstrat politica de susţinere şi de sprijin pentru consumatorii vulnerabili“, a precizat premierul.
Summitul de ieri al liderilor UE la care România a fost reprezentată de premier a avut o însemnătate aparte pentru administraţia de la Bucureşti. Deciziile luate de şefii de state şi de guverne au influenţă asupra unor actori economici diferiţi – pe de o parte cei care investesc în energia verde şi vor subvenţii cât mai mari şi cei care se confruntă cu creşterea preţurilor la energie şi fac presiuni în acest sens.
Totodată, acesta a afirmat că România îşi va balansa politica de subvenţionare a energiei regenerabile şi a arătat că Comisia Europeană are opţiunea de a permite statelor membre să îşi adapteze legislaţia pentru a încuraja explorarea gazelor de şist, cu respectarea standardelor de mediu.
Premierul a arătat că, pentru securitatea energetică, în urma discuţiilor de la Bruxelles România poate nu doar să identifice noi resurse de energie, dar şi să ia toate măsurile necesare pentru a-şi asigura independenţa de importuri din Rusia şi a deveni un exportator de energie.
România îşi va balansa politica de subvenţionare a energiei regenerabile
de către