România înregistrează la ora actuală o risipă de alimente de 5 milioane de tone, însă trebuie găsite soluţii pentru reducerea acestei risipe, a declarat ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, în deschiderea unei dezbateri pe această temă, organizate la Ministerul Agriculturii.
Potrivit ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, la nivelul UE, Comisia şi Consiliul încearcă să promoveze o serie de măsuri pentru combatem acestei risipe, care s-a extins destul de mult în ultimii ani.
MADR a organizat o primă rundă de discuţii cu reprezentanţii industriei alimentare din România şi cu ministrul Mediului în vederea demarării unor programe speciale de reducere a deşeurilor alimentare rezultate din lanţul de distribuţie al Marilor Reţele Comerciale.
La discuţii participă şi Achim Irimescu – secretar de stat în MADR, Viorel Morărescu – director general Direcţia Generală de Industrie Alimentară, precum şi reprezentanţi ai patronatelor precum ai Asociaţiei Române a Cărnii, APRIL, Romalimenta, Rompan.