Capitalurile interne – insuficiente pentru o reluare rapidă a creşterii economice

crestere

Potrivit afirmaţiilor viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, investiţiile străine vor continua să fie suportul pentru o creştere economică accelerată, care să permită României să recupereze decalajele faţă de media europeană.

„Fără îndoială, capitalurile interne vor fi insuficiente pentru o reluare rapidă a creşterii economice şi o restrângere a decalajelor. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne uităm la capitalurile interne”, a spus Olteanu.

De asemenea, oficialul BNR a mai arătat că principiul „distrugerii creatoare” lăsat să funcţioneze de la primele momente ale capitalismului, prin care întreprinzătorul slab, hedonist, era scos din piaţă de întreprinzătorul înţelept, nu mai este atât de simplu în ziua de astăzi.

În ceea ce priveşte industria şi serviciile, acestea au capacitatea de a scoate România din criză, fapt dovedit şi de datele de structură din contul curent al balanţei de plăţi, unde se observă creşterea exporturilor pe baza industriilor cu valoare adăugată mare, cu grad mai înalt de tehnologie, ca de exemplu sectorele maşini şi utilaje şi produse chimice şi plastice, a precizat Olteanu.


Publicat

în

de către