Veşti proaste pentru personalul A.S.F.

asfÎnfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a fost reglementată prin O.U.G. nr. 93/2012 publicată în Monitorul Oficial nr. 874 din 21 decembrie 2012.

Structura organizatorică, numărul de posturi, atribuţiile de conducere şi de execuţie ale personalului, criteriile de angajare şi selectare a personalului care să asigure desfăşurarea în bune condiţii a activităţii se stabilesc de către Consiliul A.S.F. Consiliul A.S.F. stabileşte prin regulament propriu regimul şi principiile privind remunerarea membrilor Consiliului şi a personalului angajat. În baza acestuia, Consiliul hotărăşte nivelul remunerării membrilor săi şi a personalului angajat, cu luarea în considerare a nivelului remuneraţiei acordate unor poziţii şi funcţii similare din piaţa financiară.

Potrivit preşedintelui ASF, Dan Radu Ruşanu, va fi propusă consiliului ASF şi comisiei parlamentare de specialitate, reducerea salariilor cu 50%.

El a precizat că salariile conducerii ASF au fost şi în 2013 la jumătate faţă de salariile fostei Comisii de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) în 2012. În 2012, preşedintele CSA, a avut un salariu lunar de aproape 30.000 de euro, în 2013 preşedintele ASF a avut un salariu lunar de 14.000 de euro, iar pentru 2014, salariul propus va fi de 7.000 de euro.

Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) a solicitat, recent, efectuarea unei anchete parlamentare asupra politicii de resurse umane şi a salarizării personalului Autorităţii de Supraveghere Financiară, ca urmare a apariției unor suspiciuni legate de caracterul clientelar al angajărilor şi de abandonare a principiilor de competenţă profesională.


Publicat

în

de către