Preţul la roşii şi alte legume româneşti, în creştere

produse bioDin cauza că de la 1 ianuarie a crescut preţul gigacaloriei, în Bucureşti, cu 40%, acest fapt va duce la o scumpire a roşiilor şi altor legume produse în România cu 50%, dar şi oprirea activităţii unor sere.

Un exemplu în acest sens este firma Leoser, care trimite în şomaj 2.000 de salariaţi, ceea ce nu va avea un mare succes în afaceri, conform federaţiei de producători Pro Agro.

Pro Agro a cerut la sfârşitul anului 2013 ca producătorii de legume de seră din România să beneficieze de sprijinul acordat în alte state din UE, unde se aplică un preţ diferenţiat al gigacaloriei pentru fermieri, însă dialogul cu primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, a rămas fără rezultat.

Sorin Oprescu a declarat în luna decembrie că va căuta soluţii care să-i ajute pe producătorii agricoli cu sere ce deservesc Bucureştiul, astfel încât aceştia să nu intre în colaps după scumpirea gigacaloriei pentru agenţii economici din Capitală.

Pentru aceasta ar fi nevoie atât de o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cât şi de una „la nivel central”.


Publicat

în

de către