În industria cărnii s-au înregistrat creşteri de până la 25%

carne

Într-o conferinţă de presă preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii a declarat că reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată de la 24% la 9% la produsele alimentare a determinat creşteri de până la 25% pe zona de procesare a cărnii în acest an faţă de anul trecut.

Faţă de luna mai, creşterea la salamuri crud-uscate a fost de 14,9% în luna iunie şi de 25,8% în luna iulie, în timp ce la salam a fost de 5,7% în luna iunie faţă de luna mai şi de 14,1% în iulie faţă de mai. De asemenea, la specialităţi, s-a înregistrat o creştere de 6,3% în luna iunie faţă de luna mai şi de 13,7% în iulie faţă de mai. La modul general, reducerea TVA de la 24% la 9% la produsele alimentare a determinat creşteri de până la 25% pe zona de procesare carne în acest an faţă de anul trecut„, a afirmat Radu Timiş.

Potrivit acestuia, la bugetul de stat vor intra din ce în ce mai mulţi bani în urma reducerii TVA, pe măsură ce comportamentul jucătorilor din piaţă se va schimba.

Acesta a menţionat că domeniul cărnii de porc a avut cel mai mult de suferit în urma scăderii preţurilor la această categorie de produse.