Reducerea TVA cu până la 9 % şi pentru cartofi

cc+olesea
Fermierii mari și mici din România cultivatori de cartofi au înaintat iniţiativa de a introduce în Noul Cod Fiscal o dispoziţie privind includerea cartofului pe lista alimentelor la care TVA să fie redus cu 9%
, acest produs fiind considerat a doua pâine a țării și un aliment care va intra în sistemul de asigurare a siguranței alimentare în România.

În prezent prețul cartofului este sub cel de producție, fermierul fiind obligat să vândă cu 0,35-0,40 de bani un kg, iar prețul de producție este de 0,55 de bani. Destul de dificil de suportat este şi plata TVA de 24% la cartof, astfel că mulţi fermieri se gândesc să renunțe la această cultură sau să-și reducă substanțial suprafețele.

Printre alte probleme cu care se confruntă cultivatorii de cartofi din România se numără și cele legate de bolile și dăunătorii acestei plante care, odată cu schimbările climatice, s-au înmulțit, iar tratamentele sunt foarte costisitoare.


Publicat

în

,

de către